ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát, a paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a köményt, a paprikákat és a paradicsomot, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve pároljuk. Ha a hús kezd puhulni, ráöntjük a vörösbort, beletesszük az áfonyalekvárt és lassan készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Közben a tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd tarhonyától függően 2-2,5-szeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.
Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük és a pörkölttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kautz József
www.mindmegette.hu
Forrás
Vadételek