Nagykőrösi Kinizsi Vt.

„A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás..."

gróf Széchenyi Zsigmond

MENÜ

VÖRÖSBOROS-ÁFONYÁS VADDISZNÓPÖRKÖLT

 
 
 
 
 
 

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg vaddisznócomb vagy -lapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál áfonyalekvár
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 1 kávéskanál kömény
  • 2-3 teáskanál pirospaprika
  • 50 dkg tarhonya
  • étolaj vagy zsír /sertészsír, libazsír/

 

 

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát, a paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a köményt, a paprikákat és a paradicsomot, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve pároljuk. Ha a hús kezd puhulni, ráöntjük a vörösbort, beletesszük az áfonyalekvárt és lassan készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Közben a tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd tarhonyától függően 2-2,5-szeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.

Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük és a pörkölttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Kautz József

www.mindmegette.hu

Forrás

 

Vadételek

Asztali nézet