Nagykőrösi Kinizsi Vt.

„A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás..."

gróf Széchenyi Zsigmond

MENÜ

ASZALT SZILVÁS NYÚLRAGU RAKOTT BURGONYÁVAL

 
  
 

HOZZÁVALÓK

  • 5 dkg vaj
  • 80 dkg darabolt nyúlhús
  • frissen őrölt bors
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zellergumó
  • 1 db fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 250 ml zöldségleves-alaplé
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 15 dkg aszalt szilva
  • A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 200 ml habtejszín (cukrozatlan)
  • frissen őrölt bors
  • 4 ág kakukkfű
    1. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a megmosott, szárazra törölt, sóval és borssal bedörzsölt húsdarabokat. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a húshoz a babérlevéllel együtt, majd felöntjük az alaplével és a borral. Felforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon 40 percig főzzük. Ha ezzel elkészültünk, hozzáforgatjuk a megmosott, kimagozott aszalt szilvát, és még egyet forralunk rajta.
    2. A körethez a burgonyát meghámozzuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk és egy tűzálló tálba rétegezzük. A vajat megmelegítjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. Ezután a burgonyára öntjük, végül pedig 190 fokos sütőben az egészet kb. 25 percig sütjük. Ragu mellé kínáljuk.

MME

www.mindmegette.hu

Forrás

 

Vadételek

Asztali nézet