Nagykőrösi Kinizsi Vt.

„A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás..."

gróf Széchenyi Zsigmond

MENÜ

VADDISZNÓCOMB RÓMAI TÁLBAN

 

 
 
 
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg vaddisznócomb
  • 1 l író
  • 3 fej hagyma
  • 2 db közepes  paradicsom
  • 2 ek cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 pohár száraz vörösbor
  • egy kevés étkezési keményítő
  • frissen őrölt bors
 

ELKÉSZÍTÉS

    1. A megmosott, megtörölt vaddisznócombot tálba helyezzük, leöntjük az íróval és a hűtőben hagyjuk pácolódni egy éjszakán át.
    2. Másnap a római tálat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az íróból kiemelt húst alaposan lecsepegtetjük, sóval, borssal bedörzsöljük, és az átnedvesedett tálba fektetjük. Beborítjuk a felkarikázott hagymával, elrendezzük körülötte a meghámozott, negyedelt paradicsomot és öntünk alá 1 pohár vörösbort. A tálat letakarjuk a fedelével, és a hideg sütő középső részébe toljuk. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, és a húst párolódni hagyjuk kb. 2 órán át.
    3. Közben a cukrot összekeverjük a fahéjjal. A húst az utolsó 20 percben kivesszük a sütőből és eltávolítjuk róla a hagymát. Ezután egyenletesen megszórjuk a fahéjas cukorral, majd fedetlenül visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre, amíg a teteje kérgesre pirul. Végül a tál alján keletkezett szaftot szűrőn átpasszírozzuk, egy kevés étkezési keményítővel besűrítjük, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

Fazekas Kira

www.mindmegette.hu

Forrás

 

Vadételek

Asztali nézet