Nagykőrösi Kinizsi Vt.

„A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás..."

gróf Széchenyi Zsigmond

MENÜ

TÁRKONYOS RAGULEVES VADDISZNÓBÓL

 
 
 
 
 
 
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg vaddisznó lapocka
  • 2 ek étolaj
  • 2 db burgonya (nagyobb)
  • 2 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • 2 db fehérrépa(közepes méretű)
  • 6 fej gomba
  • 4-5 szál friss kapor (továbbá tárkony, csombor, lestyán ízlés szerint)
  • 1 db citrom (héja és leve)
  • borókabogyó
  • 1 csipet köménymag
  • bors
  • A habaráshoz:
  • 1,5 dl tejföl (vagy tejszín)
  • 1 ek liszt (púpos)
 

ELKÉSZÍTÉS

    1. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd rádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott húst. Közepes lángon 20 percig pároljuk, kavargatva. Félidőben hozzátesszük az összetört borókabogyókat, a fokhagymagerezdeket, a köményt, a babérlevelet, a citromhéjat és a citromlevet.
    2. Ha megpirult, vízzel vagy alaplével felönjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a nem túl apróra, kb. 1,5 cm-esre felkockázott zöldségeket és a gomba felét. Kis lángon kb. egy óráig főzzük. Amikor a hús már majdnem puha, beleszórjuk levesünkbe a gomba másik felét és a zöldfűszereket is.
    3. Ha minden puhára főtt, tejfölös habarással besűrítjük és kis lángon hagyjuk pár percig főni. Ha szükséges, tovább ízesítjük.

MME

www.mindmegette.hu

Forrás

 

Vadételek

Asztali nézet