1 db közepesen érett paradicsom vagy paradicsompüré
1 dkg pirospaprika
15 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
csilipehely
friss csilipaprika
0,5 dl vörösbor
ELKÉSZÍTÉS
A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, hideg vízben megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. A zsírt a főzőedénybe tesszük, és szalmasárgára pirítjuk benne a felaprított hagymát. Megszórjuk a tört pirospaprikával, és beletesszük a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és fedő alatt rövid lében puhára pároljuk. Ha szükséges, borral vagy vízzel pótoljuk az elpárolgó levet. Ízesítjük a zöldpaprikával, a paradicsommal vagy paradicsompürével és a tört csillivel.
Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt, átöblített konzervbabot, majd összekeverjük, és pár percig forraljuk együtt. (Ha szárazbabbal készíjük, a babot beáztatjuk, külön puhára főzzük, aztán keverjük a gulyáshoz). Melegen tálaljuk.