Nagykőrösi Kinizsi Vt.

„A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás..."

gróf Széchenyi Zsigmond

MENÜ

SZARVASGULYÁS BABBAL

 
 
 
 
 

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg szarvashús
  • 8 dkg zsír
  • 25 dkg szárazbab vagy fehér konzervbab (1 doboz)
  • 8 dkg zöldpaprika
  • 1 db közepesen érett  paradicsom vagy paradicsompüré
  • 1 dkg pirospaprika
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csilipehely
  • friss csilipaprika
  • 0,5 dl vörösbor

ELKÉSZÍTÉS

    1. A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, hideg vízben megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. A zsírt a főzőedénybe tesszük, és szalmasárgára pirítjuk benne a felaprított hagymát. Megszórjuk a tört pirospaprikával, és beletesszük a zúzott fokhagymát.
    2. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és fedő alatt rövid lében puhára pároljuk. Ha szükséges, borral vagy vízzel pótoljuk az elpárolgó levet. Ízesítjük a zöldpaprikával, a paradicsommal vagy paradicsompürével és a tört csillivel.
    3. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt, átöblített konzervbabot, majd összekeverjük, és pár percig forraljuk együtt. (Ha szárazbabbal készíjük, a babot beáztatjuk, külön puhára főzzük, aztán keverjük a gulyáshoz). Melegen tálaljuk.

Dr. Gondek Károlyné

www.mindmegette.hu

Forrás

 

Vadételek

Asztali nézet