Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a megmosott, szárazra törölt, sóval és borssal bedörzsölt húsdarabokat. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a húshoz a babérlevéllel együtt, majd felöntjük az alaplével és a borral. Felforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon 40 percig főzzük. Ha ezzel elkészültünk, hozzáforgatjuk a megmosott, kimagozott aszalt szilvát, és még egyet forralunk rajta.
A körethez a burgonyát meghámozzuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk és egy tűzálló tálba rétegezzük. A vajat megmelegítjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. Ezután a burgonyára öntjük, végül pedig 190 fokos sütőben az egészet kb. 25 percig sütjük. Ragu mellé kínáljuk.